22 Eylül 2015 Salı

Medusa Efsanesi

        




 medusa hiç şüpesiz yunan mitolojisi nin en tehlikeli ve güzel karekteridir. Aynıderecede haksızlıga ugramış bir birkarekterdir. ( bence yılan hali bile çok güzelll )                                




Medusa hayatına çok güzel bir genç kız olarak başlamıştır.O kadar güzeldir ki tanrıçaların kıskançlıgını üzerine toplamış tanrılarıda peşinde koşturmuştur.





tanrıça athena ( zeus un en sezdigi kızı ) onu çok kıskan maktadır özellikle deniz tanrısı poseidon ise medusaya hayrandır.Başı öylesine dönmüştürki bir gün poseidon medusa nın peşine düşer  medusa kaçıp athena nın tapınagına sıgınır ve atenadan ona yardım etmesi dua eder fakat atena ona yardım etmez poseidon medusaya orada zorla sahip olur.







Bu durumu kendisi için aşagılayıcı bulan athena medusa yı gorgon yaparak cezalandırır. Çok çirkinleşmiş , saçları yılana dönmüştür ve yüzüne bakanlar taş kesil mektedir .



Medusa insan oldugu için ölümlüdür. gorgon yapma çezasını az bular atena ve perseusla iş birligi yaparak medusanın başını kestirir.Başı kesildigi anda medusa nın  poseidon dan olma çocukları pegasus ve chrysar gövdesinden dışarı fırlar.Medusadan sıçrayan kan damlaları libya çölüne düşer ve birer yılana dönüşürler.



Perseus medusanın kesik kafasını alır gider.Athena ise medusanın derisini yüzüp aegis in markası yapar.İki damla kanını kral erichthonius a hediye eder.Bu iki damladan biri öldürücü zehirdir digeriyse pan zehirdir. Tüm hastalıklara deva olmaktadır.


























-şahgaga



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder